Muzej se nalazi u zgradi “Stare škole”, izgrađenoj 1908. godine. Stalni postav Muzeja čine Numizmatička, Rudarska i Ljekarnička zbirka. 

Gradska galerija Zabok djeluje u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Zabok. Do danas je ugostila mnogobrojne umjetnike, kako likovnog tako i glazbenog umjetničkog izričaja. Izlagali su brojni eminentni hrvatski slikari i kipari te glazbenici. Galerija nudi i brojne druge sadržaje, poput raznih predavanja, obilježavanja manifestacija, književnih večeri i slično.

Muzej Žitnica

0

+385 49 228 224

info@sveti-kriz-zacretje.hr

Aleja Lavoslava Vukelića 10, Sveti Križ Začretje

U prizemlju jedne od gospodarskih zgrada svetokriškog dvorca, popularne „Žitnice“ pogledajte izložbu etno grupe „Zvirek“: „Od konoplje do narodne nošnje“, „Hiža moje bake“ i „Božić“, a na katu se nalazi galerija djela Ivana Lovrenčića.

Današnja crkva sagrađena je nakon velikog potresa koji je 1775. pogodio Hrvatsko zagorje, a koji je dotadašnjoj maloj crkvi, smještenoj na brdu iznad župnog dvora, zadao znatna oštećenja. 1803. godine podignut je na pročelju crkve toranj s jabukom i križem,

Crkva sv. Leopolda Mandića

0

Orehovica, Bedekovčina

Crkva je posvećena sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću, svecu blagosti i opraštanja. Bio je i veliki ljubitelj prijateljstva sa svim ljudima, pa su ga mnogi već za života, a osobito poslije smrti, počeli smatrati svecem i pomoćnikom obitelji u njezinim potrebama i nevoljama.

Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije velebno je zdanje s dva tornja, zahvaljujući kojima je dobila naziv „Zagorska katedrala“. U crkvi se nalazi i dio inventara zagrebačke katedrale - orgulje i velika oltarna slika Uznesenja Blažene Djevice Marije. 

Etno zbirku Osnovne škole Krapinske Toplice, čiji je cilj bila zaštita i obnova istinskih vrijednosti Hrvatskog zagorja, možete pogledati uz prethodnu najavu Osnovnoj školi.

Preko 400 eksponata etno zbirke skupljaju učenici, učitelji i ostalo osoblje Osnovne škole već desetljećima.

Crkva sv. Križa

0

+385 49 227 909

rktsvkr@kr.t-com.hr

Trg hrvatske kraljice Jelene 3, Sveti Križ Začretje

Crkva je kroz povijest doživljavala razna dograđivanja. Tako je u 17. stoljeću podignut novi drveni toranj u kojem su se nalazila dva zvona. Puk ih je nazivao “Bombač” i “Bimbač”. Promjene koje su se na njoj događale bile su praktične naravi.

Zagorska hiža

0

+385 99 8388 162

Dubrava Zabočka 29C, Zabok

Spomenik baštini - tradicijska Zagorska hiža – muzej je na otvorenom koji se sastoji od glavne hiže, štaglja s prešnicom, manje kuće - komore, kočaka i klijeti. Tu su i pčelinjak, krušna peć i bunar. Sve to zajedno predstavlja stambeno-gospodarsku cjelinu jednog seoskog zagorskog domaćinstva. Zagorska hiža je otvorena za razgled, uz prethodnu telefonsku najavu.

Dvorac Bežanec u harmoniji doživljaja i pozitivnih energija očarat će Vas romantičnom atmosferom i ugodnim ambijentom. Organizacija kongresa, seminara, promocija, team building & work-shop programa i drugih sadržajnih proslava, ostavlja trajno pozitivno sjećanje. Galerija dvorca Bežanec u svojoj prebogatoj galerijskoj ponudi sadrži umjetnička djela najeminentnijih hrvatski slikara i starih majstora.

Galerija Rudi Stipković

0

+385 49 228 224

info@sveti-kriz-zacretje.hr

Aleja Lavoslava Vukelića 10, Sveti Križ Začretje

325 originalnih radova svjetski poznatog karikaturista Rudija Stipkovića može se razgledati u prostorijama DVD-a Sveti Križ Začretje uz prethodnu najavu u Općini Sveti Križ Začretje.

Dvorac Empirej

0

+385 99 6543 210

info@dvorac-empirej.com

Jurjevec 37 c, Krapinske Toplice

Na zelenom brežuljku Hrvatskog Zagorja, okružen stoljetnom šumom, nalazi se dvorac Empirej. Ako ste u potrazi za romantičnim prostorom za vjenčanje koji zrači mistikom i omogućava bijeg od očiju javnosti, a ponekad i stvarnosti, kontaktirajte nas i dogovorite neobvezujući obilazak, te uz cvrkut ptica, a možda i druženjem sa srnama, postanite na trenutak dijelom te priče. Pripremili smo za Vas vrhunski gurmanski doživljaj za koji će se pobrinuti Catering Muring, zavidnu listu glazbenika i zabavljača, moderatora, event designera, dekoratera i cijeli niz drugih suradnika koji će se pobrinuti da Vam taj dan ostane u najljepšem sjećanju, a Vaše uzvanike ostavi bez daha.

Već u 16. stoljeću na vrhu vinagorskoga brijega stajao je čudotvorni Marijin kip. Težaci su u predahu između poslova dolazili pred njega pomoliti se i počinuti. Glas o čudotvornom kipu i novom marijanskom prošteništu proširio se daleko izvan Zagorja, po Štajerskoj, Prekomurju i Zagrebu, a crkva je dobila ime Crkva Marije od pohoda.

U Gredicama Zabočkim nadomak Zagreba, na samoj raskrsnici nekadašnjih trgovačkih ruta i puteva, smjestio se dvorac Gjalski - dom jednog od poznatih književnika i političara Ksavera Šandora Gjalskog, pravog imena Ljubomil Tito Josip Franjo Babić.

Danas dvorac Gjalski nakon dugo godina ponovno sjaji onim pravim zagorskim sjajem, ponosan i u punoj raskoši zelenih brega. Novo ruho, koje mu je podareno od ruke domaćeg zagorskog poduzetnika, odaje prepoznatljivost raskošnog vremena plemenitaških kurija i dvoraca.

Crkva Presvetog Trojstva

0

+385 49 232 223

Toplička 30, Krapinske toplice

Župna crkva Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama sagrađena je na izvorima termalnih voda. U crkvi se nalaze čuvene Ebnerove orgulje, obnovljene u Hefererovoj radionici, a u njenom zvoniku nalazi se pet zvona. Najveće je teško cca 1500 kg, a posvećeno je Presvetom Trojstvu.